КОНАЧНО ТРОТОАР НА ПРУЖНОМ ПРЕЛАЗУ!
17. 05.2010.
Завршен тротоар, у дужини од 40 метара, у улици „Војводе Гојка“ у Градској општини Палилула. Локацију обишао председник Општине, проф.др Игор Новаковић са помоћником начелника општинске Управе Славољубом Савићем. Коначно решен проблем безбедности пешака, претежно ученика Гимназије и студената факултета. Уређење троторта у улици „Војводе Гојка“, на потезу од пешачког прелаза па до пружног прелаза који раздваја ову улицу и улицу „Југ Богданову“ више година је био проблем за многе управе и надлежна предузећа. На датој локацији саобраћај је веома прометан а нарочито је велики број пешака, ученика гимназије „Светозар Марковић“, Дома ученика, Факултета заштите на раду и Факултета спорта и физичке културе, који се налазе у непосредној близини. На иницијативу бројних грађана Градска општина Палилуле затражила је од Управе за комуналне делатности, енергетику и саобраћај  Града Ниша да се се по хитном поступку обезбеде услови за решење овог проблема.

„Желели смо да учинимо да се повећа безбедност на овој саобраћаници и омогућимо елементарне услове кретања пешацима у градском простору, асфалтирањем дела тротоара који на овој локацији није постојао- рекао је др Игор Новаковић, председник Градске општине Палилула. Овај део насеља је због неуређене инфраструктуре годинама представљао ругло града и општине. Нарочито је то видљиво у време великих киша и после топљење снега. Посебно је значајно то што смо овом инвестицијом, вредном око 500.000 динара, подсећа Новаковић, побољшали и стање безбедности учесника у саобраћају.

Тротоар од пешачког до пружног прелаза у улици „Војводе Гојка“ асфалтиран је у дужини од 40 метара а ширине је два метара и ограничен ивичњаком.